Eenzaam? Koop een wandelstok!

We staan er niet allemaal om te springen, maar soms kan het simpelweg niet anders. Vroeg of laat komen de meesten van ons niet onder het lopen met een wandelstok uit. Maar wist je dat een wandelstok ook heel veel voordelen heeft?

De voordelen van een wandelstok

Wandelstokken hebben verschillende voordelen:

  • Meer balans of evenwicht: met behulp van een wandelstok wordt het bewaren van je evenwicht een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet bang te zijn je balans te verliezen, waardoor je je een stuk zekerder voelt. Je zou zelfs met twee wandelstokken kunnen lopen, voor nog meer evenwicht. Met een wandelstok loop je dus een stuk zelfverzekerder rond!
  • Minder belasting van je knieën en rug: wanneer je met een wandelstok loopt die op de juiste hoogte ingesteld is, loop je met een rechtere rug, waardoor je rug minder belast wordt. Bij een hellende of dalende weg vangen je knieën normaalgesproken je hele gewicht op. Wanneer je met een wandelstok loopt, vangt deze de meeste kracht op en kunnen je armen en polsen je knieën deels ontlasten. Dat kan wel betekenen dat je wat meer spierpijn in je armen en polsen krijgt, omdat je die normaalgesproken minder intensief gebruikt.
  • Meer uithoudingsvermogen: doordat je knieën en benen minder belast worden als je met een wandelstok loopt, kun je het lopen langer volhouden. Je bent hierdoor in staat vaker te wandelen of langere wandelingen te maken, met of zonder een metgezel.

Een wandelstok zorgt er dus niet alleen voor dat je zelfverzekerder rondloopt, je komt daardoor ook vaker buiten, wat vereenzaming tegengaat. Was je voorheen heel erg aan huis gekluisterd omdat je slecht ter been bent? Een wandelstok helpt je de deur weer uit te komen en zo eens andere aanspraak te hebben en andere mensen te ontmoeten.

Welke wandelstok?

Nu je weet wat de voordelen van een wandelstok zijn, ben je vast ook benieuwd welke wandelstok dan het meest geschikt voor je is. We zetten de verschillende mogelijkheden even voor je op een rijtje:

  • Houten wandelstok: traditioneel uiterlijk maar moeilijk verstelbaar;
  • Aluminium wandelstok: lichtgewicht en gemakkelijk verstelbaar;
  • Opvouwbare wandelstok: eenvoudig overal mee naartoe te nemen;
  • Vierpoot wandelstok: voor net wat meer stabiliteit, blijft uit zichzelf staan;
  • Elleboogkruk met ergonomische handgreep: neemt bij een lichamelijke klacht de belasting over.

Wil je een wandelstok aanschaffen om je wat meer onder de mensen te kunnen begeven? Laat je dan altijd goed informeren over de mogelijkheden en ontdek zelf welke je prettig vindt.

Sander Wijdemans

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-