Week tegen eenzaamheid 2016

Week tegen eenzaamheid 2016 is van 22 september tot en met 1 oktober.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid worden er in het hele land activiteiten georganiseerd. In voorgaande jaren gaf een bakker bijvoorbeeld gratis gebakjes weg zodat mensen bij elkaar op de koffie zouden gaan, en konden Amsterdammers een gratis kaartje ophalen om naar de Lieve Amsterdammer van hun keuze te sturen. Ook werd er een zo lang mogelijke eettafel gebouwd: ruim 8 kilometer lang, maar liefst!

Elk jaar worden organisaties en individuen uitgedaagd om deel te nemen aan het initiatief.

Er zijn veel mensen eenzaam in Nederland. Het is dan ook hard nodig dat we aandacht aan eenzaamheid om ons heen schenken. Daarom steunen wij de Week tegen Eenzaamheid van harte!

Achtzaam en ‘De kracht van Aandacht’

De Week tegen Eenzaamheid richt zich op iedereen die zich eenzaam voelt. Wij, Achtzaam, richten ons in eerste instantie op kwetsbare ouderen.

Wist u dat er 1 miljoen eenzame ouderen in Nederland zijn, waarvan er 200.000 slechts 1x per maand iemand zien? Onze dienstverlening is erop gericht om sociale contacten te bevorderen en zo weer een stuk levensvreugde terug te brengen aan eenzame ouderen. En daarmee zelfredzaamheid.

Dat doen wij door:

  • Vrijwilligers op te leiden tot luister-coaches die oprecht luisteren en aandacht geven,
  • Een hechte band tussen luister-coach en oudere te stimuleren,
  • Huisbezoeken te combineren met tussentijdse aandacht, zoals een telefoontje, SMS-je en leuke attenties voor optimale geluksmomentjes,
  • Additionele coaching om zelfredzaamheid te bewerkstelligen binnen een bepaalde termijn.

Wij zorgen ervoor dat eenzame ouderen weer verbonden zijn met de wereld om hen heen. Oprechte aandacht staat bij ons centraal. Daarom voeren wij campagne onder de naam ‘De Kracht van Aandacht’. Oók tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Bekijk hieronder onze video.

Week tegen eenzaamheid 2016

Wij kijken uit naar de Week tegen Eenzaamheid 2016. Maar wij werken ook de rest van het jaar keihard met een grote groep vrijwilligers om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Wilt u ons meehelpen? Lees wat u kunt doen.

De week tegen eenzaamheid wordt jaarlijks georganiseerd door Coalitie Erbij.

Het doel is wat ons betreft drieledig:

  1. We willen Nederland bewust maken van het thema eenzaamheid en
  2. We willen eenzaamheid zoveel mogelijk beperken .
  3. Bovendien willen we het taboe op eenzaamheid doorbreken, zodat mensen de hulp zoeken en accepteren die zij nodig hebben.

Heeft u vragen over de Week tegen Eenzaamheid?

Op samentegeneenzaamheid.nl kunt u al veel lezen.

Of bekijk het interview dat wij hadden met RTV Katwijk over onze mooie dienstverlening!

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over wat wij doen? Of wilt u eens praten over een mogelijke samenwerking op het gebied van eenzaamheid?

Neem contact met Fleur van den Horn via e-mail: fleur@achtzaam.nl of telefoon: 06-5755 9650

Volg ons op social media!

Via FacebookTwitterInstagramYoutube of LinkedIn houden wij u dagelijks op de hoogte van alle activiteiten die wij doen om eenzaamheid onder ouderen in Nederland aan te pakken. Volg ons!

Fleur van den Horn

Fleur is binnen Achtzaam verantwoordelijk voor marketing & communicatie, social media en de verbindingen maken met investeerders, partners & sponsors. Haar grootste uitdaging is dan ook de samenleving weer achtzaam te maken. E: fleur@achtzaam.nl T: 06-57559650

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-