Week voor Achtzaamheid

Wanneer: 27 juni t/m 1 juli

In Nederland kennen we heel wat weken die gewijd zijn aan thema’s, bv de week tegen eenzaamheid en de week tegen pesten (beide eind september). Zodoende hebben wij besloten de week voor achtzaamheid te introduceren.

In de week voordat de zomervakanties voor de deur staan, want juist dan gaan veel mensen langdurig weg en blijven er heel wat mensen alleen achter.

In deze week gaan we kinderen op scholen op een luchtige manier informeren over eenzaamheid, gaan we langs bij senioren in woonzorgcentra met leuke attenties en ouderwets vermaak van de Zingende Koffiemeisjes en nog veel meer.

1 op de 3 Nederlanders heeft te maken met tijdelijke of langdurige eenzaamheid. Niet zo vreemd in een maatschappij van sterk toenemende individualisering. Je kan zelf ook bijdragen door deze mensen wat vaker te bezoeken, ze naar ons te verwijzen of je aan te melden als vrijwilliger bij onze organisatie.

Maak kennis met ons

Op dinsdag 28 juni staan wij met een team van vrijwilligers te flyeren op de toeristenmarkt in Katwijk. Op woensdag 29 juni zijn wij aanwezig bij de Albert Heijn in Noordwijk mocht je meer willen weten over onze organisatie, het werken als vrijwilliger bij Achtzaam of jezelf of iemand anders op willen geven voor onze dienstverlening.

Programma week voor achtzaamheid

Maandag 27 Juni:

Op maandag is de kick-off van Achtzaam in Noordwijk. Dit wordt de tweede gemeente (Duin & Bollenstreek) die Achtzaam omarmt. Vanaf 27 juni t/m 28 augustus is het tevens mogelijk om ons te steunen. U kunt uw lege flessen bonnetjes doneren bij de emballagezuilen van zowel Albert Heijn Noordwijk als Albert Heijn Katwijk (Zeilmakersstraat).

Dinsdag 28 juni:

Op dinsdagmiddag gaan we flyeren op de toeristenmarkt in Katwijk aan Zee en gaan onze luister-coaches op pad in Katwijk bij hun cliënten om een Achtzaamheidje langs te brengen. Kinderen van de crèche Pinokkio bezoeken samen met ons senioren bij verzorgingshuis Jeroen in Noordwijk-Binnen.

Woensdag 29 juni:

Op woensdag zijn we aanwezig op een aantal scholen in Katwijk en gaan wij de kinderen op een luchtige manier vertellen over eenzaamheid. Samen met hen gaan wij Achtzaamheidjes maken die zij langs gaan brengen bij mensen in hun omgeving die alleen achterblijven tijdens de zomervakantie.

Ook gaan wij deze dag in de ochtend flyeren bij de Albert Heijn in Noordwijk.

Donderdag 30 juni:

Op donderdag brengen wij samen met de Zingende Koffiemeisjes een bezoek aan Groot Hoogwaak in Noordwijk en gaan daar mooie rozen en achtzaamheidjes uitdelen. In de middag bezoeken we samen met de kinderen van BOS Horizon, de Marente in Katwijk, en delen we wederom achtzaamheidjes uit.

Vrijdag 1 juli:

Op vrijdag sluiten wij de Week van Achtzaamheid af met een mooie compilatie van foto’s en een verslag van deze week via social media. Check deze dag graag onze Facebook pagina voor een update van de week.

Fleur van den Horn

Fleur is binnen Achtzaam verantwoordelijk voor marketing & communicatie, social media en de verbindingen maken met investeerders, partners & sponsors. Haar grootste uitdaging is dan ook de samenleving weer achtzaam te maken. E: fleur@achtzaam.nl T: 06-57559650

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-