Achtzaam terug in de Dikke Van Dale!

Dat lijkt me een mooi voornemen voor 2016! Want het is raar; onachtzaam staat wel in de Dikke Van Dale, maar achtzaam niet… Is dat tekenend voor onze maatschappij? Het zet in ieder geval wel aan het denken. Mag ik dan ook zelf bepalen wat de omschrijving van Achtzaam wordt? Dat lijkt me nog leuker!

image001  image002

Ik zou als omschrijving kunnen doorgeven aan Van Dale: Achtzaam is een stichting die zich inzet om de eenzaamheid in Nederland aan te pakken. Maar dat mag vast niet in het woordenboek. Hoe waar het ook is! Stichting Achtzaam bestaat al weer bijna een jaar. Ik heb de eer voor hen de marketing en communicatie te verzorgen. Geheel op vrijwillige basis, net zoals de oprichters Fleur van den Horn en Mirjam Paap en 20 andere vrijwilligers.

Kippenvel
Wat gaat zo’n jaar snel en wat hebben we veel gedaan! Een geweldige boost aan de marketingcommunicatie gaven we tijdens de positioneringsworkshop. Super om deze workshop te mogen leiden samen met Jan Posdijk, dat was echt kippenvel. Want hoe mooi is het om je in te zetten voor mensen die onze steun zo hard nodig hebben. Daar wil je toch gewoon aan bijdragen? Fleur en Mirjam hadden het snel door; eerst maar eens een pilot draaien en daar van leren, kennis vergaren, netwerk opbouwen en dan langzaamaan uitbreiden naar andere gemeenten.

We zitten niet stil
Slimme aanpak! Want waar begin je als je met z’n tweeën een nieuwe organisatie op zet? Fleur en Mirjam zijn onderhand wel expert in alles wat met een stichting te maken heeft. En op het gebied van marketingcommunicatie hebben we ook zeker niet stilgezeten. We zijn op TV en Radio geweest, hebben regelmatig in lokale kranten gestaan, hebben een enorme goodwill opgebouwd, sponsoren aan ons verbonden, ons eerste crowdfundingactie succesvol afgesloten, vrijwilligers geworven en de eerste eenzame ouderen op weg geholpen. Kijk maar eens op Twitter en Facebook hoe actief we zijn!

Eenzaamheid aanpakken
En we gaan lekker door in 2016! Dit jaar gaan we ons uiteindelijke doel waarmaken; zoveel mogelijk eenzame ouderen dié achtzame aandacht geven die zij zo nodig hebben. Wij zijn er van overtuigd dat achtzaam zijn naar elkaar de oplossing is om eenzaamheid daadwerkelijk aan te pakken.

De kracht van aandacht
En wat betekent achtzaam dan volgens ons?

Het betekent oprecht zorgvuldige aandacht hebben voor de ander. Dàt opmerken wat IS, in het hier en nu zijn. Oftewel: Achtzaam is de KRACHT van aandacht! Hoe mooi zou het zijn om deze omschrijving in het woordenboek te krijgen.

Help mee!

Gebruik het woord Achtzaam zoveel mogelijk. De redactie van de Dikke Van Dale pakt dit woord vanzelf op als het veel wordt gebruikt. Wij gaan de redactie in ieder geval onze suggestie sturen!

Alvast bedankt voor je achtzame hulp!

Marjon Eijpe

admin

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-