In de spotlight: Antony, vrijwilliger bij Achtzaam

Antony van Hoeven, woont in Zeewolde, is 39 jaar oud en heeft een samengesteld gezin. Hij heeft, net als zijn vrouw, een zoon en een dochter. “Die van mezelf zijn 7 en 10 en mijn twee bonuskinderen zijn 9 en 12 jaar. Mijn hobby’s zijn golfen en ‘gezelligheid’ in de ruimste zin van het woord.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben senior account executive bij Salesforce. Ik begeleid organisaties in de aanschaf van hun CRM platform. Een drukke, maar leuke baan. Het is een Amerikaans bedrijf, dus maandelijks presenteren. Dat past wel bij mij. Ik werk voornamelijk met non-profits- en ledenorganisaties.” Antony heeft al tien jaar deze baan, waarvan de laatste drie bij Salesforce. 

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Op mijn zestiende (ik zat, zoals ik dat noem, in mijn ‘alternatieve periode’) heb ik al vrijwilligerswerk gedaan. Ik zat twee avonden in de week achter de receptie in een bejaardentehuis. Leuk om te doen hoor. Vooral de gesprekken met de ouderen. Ik heb altijd wel vrijwilligerswerk gedaan. Bij Salesforce word je zelfs geacht om zestig uur per jaar vrijwilligerswerk te doen. Dat wordt erg gestimuleerd. Ik heb van alles gedaan.”

Waarom heb je gekozen voor Achtzaam?

Twee jaar geleden kwamen de dames van Achtzaam op mijn pad. Ik werd geïnspireerd door hun energie, betrokkenheid en verhaal en dacht ‘daar moet meer mee kunnen’. Ik ben ze gaan helpen en dan vooral met het oog op de lange termijn. Ik ben überhaupt betrokken bij mensen, niet alleen ouderen. Het is leuker om te geven dan te nemen. Tja en eenzaamheid is gewoon een enorm heftig en serieus probleem. Ik kan me zo voorstellen dat het verschrikkelijk moet zijn om je eenzaam te voelen. Als iedereen (elk bedrijf), net als Salesforce, 1% van zijn werktijd besteedt aan het helpen van andere mensen, dan werd het een stuk beter. Gelukkig zie ik dat steeds meer gebeuren. Een goede ontwikkeling.”

Wat is je functie bij Achtzaam?

“Officieel ben ik bestuurslid. Mijn hoofddoel is meedenken, de dames af en toe een spiegel voor te houden en goed te laten focussen waar ze mee bezig zijn. Ik ben vooral betrokken bij het stukje sales-coaching.”

Wat is je wens (in het algemeen en voor Achtzaam in het bijzonder)?

Als salesmanager ben ik altijd bezig met ‘hoe maak je dingen concreet’. Mijn wens is om allemaal een stapje achtzamer te zijn voor elkaar. Als iedereen nou dat kleine stukje investeert, al is het een of twee uurtjes per maand, kunnen we de wereld met z’n allen mooier maken. Achtzaam draagt daar natuurlijk al enorm aan bij.”

admin

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-