Met de scootmobiel op weg naar contact

Eenzaamheid is van alle tijden en niet aan leeftijd gebonden. Het aantal mensen in een sociaal isolement is echter toegenomen sinds ons zorgstelsel is veranderd. Het afschaffen van bejaardentehuizen en het streven naar het zo lang mogelijk thuis blijven wonen vraagt om de nodige aanpassingen van zowel de ouderen als hun leefsituatie. Dit geldt overigens ook voor jongere mensen die hulpbehoevend zijn als het gaat om mobiliteit. Want mobiel zijn zorgt ervoor dat mensen zelfstandig toch aan sociale activiteiten buiten de deur mee kunnen blijven doen. Hierdoor wordt het risico op eenzaamheid en isolement aanzienlijk kleiner.

Mobiliteit verzacht eenzaamheid

Hulpbehoevend zijn maakt onzeker. Ben je niet meer zo goed ter been, dan kan de angst voor vallen bijvoorbeeld een belemmering worden om erop uit te gaan. Als een rollator niet meer voldoende is om zelfverzekerd een boodschapje te doen of iemand te bezoeken, dan is een scootmobiel een veilige oplossing. Het rijden op een scootmobiel is voor vrijwel iedereen mogelijk en zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt gaan en staan waar je wilt.

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Organisaties en winkels houden tegenwoordig serieus rekening met dit gebruiksvriendelijke vervoermiddel en zorgen voor een betere toegankelijkheid. Daarmee wordt de horizon van de scootmobielgebruiker aanzienlijk verbreed. Maar ook een ritje door het park of een frisse neus halen wordt weer mogelijk met een scootmobiel. Het feit dat je kan beschikken over mobiliteit zonder afhankelijk te zijn van anderen, geeft een bevrijdend gevoel. Eenzaamheid en isolement is niet langer een feit, maar een keuze!

Veilig op pad met een scootmobiel

Scootmobielen zijn er in talloze uitvoeringen. Belangrijk is die scootmobiel te kiezen die het best bij je persoonlijke situatie en je doelen past. Van een goed gekozen scootmobiel heb je jaren plezier en voel je je onbelemmerd en vrij. Een scootmobiel kopen is dus geen sinecure. Wij adviseren je goed te laten informeren en een specialist te raadplegen. De Totale Zorgwinkel in Neede bijvoorbeeld heeft een uitstekende staat van dienst als het gaat om scootmobielen. Zij geven betrouwbaar advies en nemen de tijd om eisen en wensen door te nemen. Vervolgens maken zij een selectie van ideale scootmobielen die aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Zo kan bijvoorbeeld een medisch aangepaste scootmobiel ideaal voor je zijn, of een opvouwbare scootmobiel als je graag uitstapjes wilt gaan maken.

Maak je wereld groter!

Op pad gaan met een scootmobiel kan in het begin spannend zijn. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om scootmobiellessen te volgen. Hier leer je niet alleen je scootmobiel eigen te maken en de bediening juist te gebruiken, maar wordt er ook aandacht geschonken aan verkeersregels. Ook zaken als zichtbaarheid komen aan de orde.

Twijfel je toch nog over de aanschaf, vraag dan een gratis proefrit aan. Hoe dit in zijn werk gaat lees je in dit artikel: Gratis proefrit met een scootmobiel: hoe werkt het?

 

Sander Wijdemans

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-