Over Achtzaam

Achtzaam is opgericht door Mirjam Paap en Fleur van den Horn. Onze drijfveer: de verontwaardiging over waarom er zoveel (1 op de 3) mensen in Nederland in eenzaamheid leven. Wij hebben besloten ons in te zetten voor de kwetsbare medemens en meer achtzaamheid terug te brengen in de samenleving en zo is begin 2015 Achtzaam opgericht. Inmiddels werken we met een team van vrijwilligers om Achtzaam op de kaart te zetten.

Mirjam Paap, Oprichter

Mirjam voelde zich als kind vaak eenzaam en heeft het tot haar missie gemaakt om eenzame mensen te helpen. Nu voelt ze zich bij Achtzaam als een vis in het water, de puzzelstukjes vallen in elkaar. We zijn allemaal anders, maar samen geven we kleur aan het leven. Laten we daarom allemaal meer achtzaam naar elkaar zijn!

E: mirjam@achtzaam.nl | T: 06-51041009 | LinkedIn

Fleur van den Horn, Oprichter

Fleur heeft een achtergrond in online marketing en jarenlang als freelancer gewerkt binnen de (commerciële) zakenwereld. Het was een lange wens en een bewuste keuze om het roer om te gooien en iets maatschappelijks te gaan doen. Fleur is altijd heel erg begaan geweest met ouderen en is daarom bijzonder in haar element dat ze een bijdrage mag gaan leveren in het aanpakken van eenzaamheid bij o.a. ouderen. Haar grootste uitdaging is om de samenleving en het bedrijfsleven weer achtzaam te maken.

E: fleur@achtzaam.nl | T: 06-57559650 | LinkedIn

Antony van Hoeven, Bestuur

Antony heeft een achtergrond in sales, strategie en business innovatie en heeft lang geleden besloten om dat te combineren met goed doen, zo werkt hij al 9 jaar met goede doelen. Momenteel voor het meest innovatieve bedrijf ter wereld SalesForce, voor de non-profit klanten. Achtzaam raakte direct zijn hart, en hij dacht DIT is de oplossing. Eenzame mensen helpen we door te luisteren, echt te luisteren. Door te luisteren naar wat er in de mensen omgaat, wat ze tegenhoudt om contact te leggen, wat ze graag zouden willen en/of wat ze missen. Maar ook wat ze gelukkig maakt, hoe hun dag was.  Het is niet heel moeilijk, het is oprecht interesse tonen, de tijd ervoor nemen, luisteren en vooral gewoon Achtzaam zijn. Iedereen kan het!

E: antony@achtzaam.nl  | LinkedIn

Nikolai Baas, HR & financiën

Nikolai is een echte HRM’er die gelooft in duurzame inzetbaarheid van mensen. Dit kun je bereiken als er een “echte” samenwerking tussen alle mensen in een organisatie aanwezig is. Deze “echte” samenwerking komt tot stand door mensen zowel vrijheid te geven, als met elkaar afspraken te maken. Hierin is een goede balans nodig, zodat iedereen met veel plezier kan doen waar hij of zij goed in is. Met deze gedachte is Nikolai van mening dat Achtzaam als team de eenzaamheid in Nederland aan kan pakken, want samen sta je sterk!

E: nikolai@achtzaam.nl | LinkedIn

Sabine de Jong, Evenementen

Sabine is erg sociaal en is altijd al begaan geweest met het lot van eenzame ouderen. Vooral ook over de vraag hoe de toekomst eruit ziet voor ouderen in Nederland. Sabine is door haar lange ervaring in de klantenservice en met het leidinggeven aan een team de juiste persoon om in contact te komen partijen voor donaties en nieuwe verbindingen. Hiernaast gaat zij zich bezighouden met de evenementen voor Achtzaam. Luisteren, verbinden, plannen en organiseren is wat zij het liefste doet. Dat is de kracht van Aandacht voor iedere doelgroep.

E: sabine@achtzaam.nl | LinkedIn

Miranda Gommans, Blogger

Miranda heeft sinds 2006 een administratiekantoor en, omdat schrijven altijd al haar hobby was, is daar in 2009 een tekstbureau bijgekomen. Vandaar de bedrijfsnaam Miranda Gommans Tekst & Kantoor. Vanaf het begin van oprichting is zij zijdelings betrokken geweest met Achtzaam en draagt de stichting én de oprichters dan ook een zeer warm hart toe. Wat ze kan betekenen voor Achtzaam is het aanleveren van blogs, het interviewen van betrokkenen (en het uitwerken daarvan) voor de website, social- en overige media. Miranda gelooft met hart en ziel in de stichting en gebruikt het woord achtzaam alsof die al heel lang in de Dikke van Dale staat.

E: miranda@achtzaam.nlLinkedIn

Gerlof Portena, Financieel

Gerlof heeft een eigen administratiekantoor en ondersteunt hiermee Stichting Achtzaam bij het inrichten en voeren van de administratie, het samenstellen van de jaarrekeningen en het verzorgen van de fiscale aangiften. Ook adviseert Gerlof onze organisatie op deze vakgebieden.

Hoe maken wij sociale winst?

  • Het bespreekbaar maken van eenzaamheid
  • Gemeenten motiveren om eenzaamheid aan te pakken binnen eigen gemeente
  • Verbinding maken tussen jong en oud
  • Het creëren van een netwerk van ambassadeurs en vrijwilligers die helpen eenzaamheid aan te pakken
  • Mooie ontmoetingen met de doelgroep

Missie & visie

Achtzaam is een co-creator, die partijen inspireert en verbindt, om eenzaamheid proactief en preventief aan te pakken. Door achtzaamheid, de kracht van aandacht, willen wij een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare personen. Een waarde creatie waarin iedereen kan participeren.

Achtzaam ziet een achtzame samenleving, waarin er weer aandacht is voor elkaar.

+100%-