Say hello, een manier van achtzaamheid!

Mijn dochter is blij om in de grote stad te wonen. Lekker anoniem en niemand die je aanstaart. Eigenlijk vind ik dat raar en kan ik het ook niet goed begrijpen. Ikzelf vind het namelijk fijn als ik door het dorp fiets of loop dat ik mensen gedag kan zeggen. Ook al ken ik ze niet of nauwelijks maar daarmee hen wel laat weten dat ik ze zie.

Het is toch leuk om een lach op iemands gezicht te toveren. Ook al is het maar een klein voorzichtig verlegen lachje. Het kan voor de ander net de dag weer goed maken. Ik krijg zelf een prettig gevoel als een ander mij ziet en bij mij die lach op het gezicht tovert. Het kan mij enorm opbeuren, zeker als het tot dat moment een rot dag is geweest.

Kent u het filmpje van dat snoepje waarbij een krantenverkoper en een hotelportier de voorbijkomende mensen begroeten.  De twee heren krijgen nauwelijks een blik terug. Een simpel ‘hallo’ kan er niet eens van af. Is dat zo moeilijk als iemand een deur voor je openhoudt om iets te zeggen?

Met het aanbieden van het snoepje ‘say hello’ spreken de krantenverkoper en de portier de mensen aan. Misschien moet ik dat ook eens gaan doen. Ik ben zelf ook altijd verbaast als ik op het werk mensen in de gang tegen kom en ze nemen niet de moeite om iets te zeggen. Ik blijf het zelf stug volhouden. Wie ik ook tegenkom, collega, bewoner, bezoeker, leverancier, ik zeg altijd iets. Het zou toch de normaalste zaak van de wereld moeten zijn: say hello!

Liesbeth ter Elst

Geestelijk verzorger, werkend als zelfstandige en in een verpleeghuis en is gast-blogger bij Achtzaam.

Fleur van den Horn

Fleur is binnen Achtzaam verantwoordelijk voor marketing & communicatie, social media en de verbindingen maken met investeerders, partners & sponsors. Haar grootste uitdaging is dan ook de samenleving weer achtzaam te maken. E: fleur@achtzaam.nl T: 06-57559650

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-