Week voor Achtzaamheid

In de Week voor Achtzaamheid (25 juni t/m 29 juni 2018) gaan onze vrijwilligers door het hele land samen met kinderen van een lokale school of opvang naar een verzorgingshuis. Met geknutselde cadeautjes en gesponsorde lekkernijen, bezorgen ze kwetsbare ouderen een moment van aandacht.

Wij willen hiermee meer en meer mensen activeren om zich in te zetten voor de grote groep kwetsbare ouderen, die vaak weinig mensen zien en in de ergste gevallen geen sociaal netwerk hebben om op terug te vallen. Hen even laten weten dat er aan ze gedacht is en ze niet vergeten zijn.

Wij doen hierbij een oproep voor vrijwilligers in het hele land om ook mee te doen dit of volgend jaar. Spreekt het je aan iets te doen voor kwetsbare ouderen in jouw gemeente en lijkt het je leuk om daarin gesteund te worden door een team van professionals? Lees dan verder of meld je direct aan. Je krijgt er zoveel voor terug!

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER

 

Hoe steunen wij jou?

Naast uiteraard de steun van ons team (zie foto: Fleur, Mirjam & Sabine) en een luisterend oor, helpen wij ook met het onderstaande:

  • Een compleet draaiboek (deze ontvang je na aanmelding)
  • Knutselmateriaal voor scholen (voor het maken van achtzaamheidjes)
  • Glow in the dark armbandjes (uit te delen onder de kinderen en begeleid(st)ers)
  • Marketing materialen zoals een persbericht en teksten om te plaatsen via jouw social media kanalen en deze flyer die je kan gebruiken tijdens gesprekken met zowel de woonzorgcentra, scholen als sponsor(s).

Wie zoeken wij en wat verwachten wij?

  • Een enthousiasteling met het hart op de goede plek die graag iets voor kwetsbare ouderen in eigen gemeente wil doen
  • Een zekere mate van zelfstandigheid, want het is wel de bedoeling dat jij zelf contacten gaat leggen met een school of kinderopvang in jouw gemeente, een lokaal woonzorgcentrum en bijvoorbeeld de lokale Albert Heijn voor het sponsoren van producten (achtzaamheidjes).
  • Een pre is als je ons helpt lokaal aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid en hoe belangrijk het is achtzaam te zijn naar elkaar, door het geven van aandacht (bv door het veelvuldig bespreekbaar te maken in jouw omgeving of jouw project te delen via jouw Facebook pagina).

Meld je aan als vrijwilliger

Lijkt het je wat iets te doen voor kwetsbare ouderen in jouw gemeente of ken je iemand in jouw omgeving die dat zou willen doen? Meld je dan graag aan via bijgaand formulier voor deelname in de laatste week van juni 2018.

1 op de 3 Nederlanders heeft te maken met tijdelijke of langdurige eenzaamheid. Wij hebben sinds begin 2015 besloten ons in te zetten voor de kwetsbare medemens en meer achtzaamheid terug te brengen in de samenleving.

Mirjam Paap, oprichter Stichting Achtzaam

+100%-