Week voor Achtzaamheid, Amsterdam-IJburg

Week voor Achtzaamheid, 28 juni 2017

Tijdens de Week voor Achtzaamheid hebben cliënten van Buurtzorg IJburg op woensdag-middag een bezoek gebracht aan BSO UniKidz, locatie Park. Buurtzorg IJburg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams zorg levert aan zieke kwetsbare ouderen.

We hebben een heerlijke middag gehad!

De ouderen werden gebracht en begeleid door Dick, Linda en Ina van Buurtzorg IJburg. Twee kleinkinderen kwamen gezellig met hun oma mee. Iedereen werd hartelijk ontvangen door Manon van UniKidz, vrijwilliger Rina en Judith, vrijwilliger van Stichting Achtzaam. Na de koffie, thee en wat lekkers is de groep in tweeën verdeeld en aan de slag gegaan met het bereiden van blauwe bessenkoekjes en chocoladekoekjes.

Het was hartverwarmend om te zien hoe graag de kinderen wilden helpen. Geïnteresseerd stelden ze vragen zoals “Hoe oud bent u?” Omdat sommige ouderen doof en/of slechtziend zijn ging dat soms net even anders. Liefdevol en met aandacht werd met behulp van een schoolbord of kladblok de vraag opgeschreven en antwoord gegeven. Daarbij werd regelmatig uitbundig een duim omhooggestoken. Iedereen genoot zichtbaar van elkaars aandacht. Mooi om te zien hoe kinderen en kwetsbare ouderen elkaar ontmoeten, dat gaat prima samen!

Judith: “Toen de koekjes in de oven stonden deelden we ‘Achtzaam Glow in de Dark armbandjes’ uit. Wat een blije gezichten! Een mooi moment om te vertellen over Achtzaam en achtzaamheid. Dat het belangrijk en ook heel leuk is om aandacht te hebben voor kwetsbare ouderen. De kinderen luisterden geboeid en begrepen mede door de activiteit de betekenis ervan heel goed. ‘Wij gaan op bezoek bij mijn tante’, vertelt een meisje.”

Na de pauze kwamen de glazen potten, versiersels en glitters op tafel. Met grote concentratie werden de potten omgetoverd tot ware koekjespotten waarin de ouderen de zelfgemaakte koekjes mochten meenemen. Nadat ze waren gevuld werd met trots het eindresultaat gepresenteerd. Wie wordt daar nou niet blij van! Natuurlijk mochten de kinderen de koekjes ook proeven. Twee kinderen namen een eigen versierde gevulde koekjespot mee naar huis, omdat zij dat heel graag wilden, wat zullen ze daar thuis heerlijk van smullen.

De drankjes en alle ingrediënten voor de koekjes werden gesponsord door DEEN Supermarkten IJburg, waarvoor onze hartelijk dank!

Fleur van den Horn

Fleur is binnen Achtzaam verantwoordelijk voor marketing & communicatie, social media en de verbindingen maken met investeerders, partners & sponsors. Haar grootste uitdaging is dan ook de samenleving weer achtzaam te maken. E: fleur@achtzaam.nl T: 06-57559650

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-