Week voor Achtzaamheid, Epe

Week voor Achtzaamheid, 27 juni 2017

Tien kinderen van Buitenschoolse Opvang ‘De Kiddo’s’ uit Epe hebben dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan een aantal bewoners van Woonzorgcentrum De Boskamp. Bij de BSO aangekomen deelden de vrijwilligers Laura en Ahmed van Stichting Achtzaam Glow in the Dark armbandjes uit aan de kinderen. Die waren heel enthousiast en gingen gelijk een donker plekje opzoeken om de bandjes te bewonderen.

Samen met nog een vrijwilliger en een leidster van de BSO is de stoet daarna naar het woonzorgcentrum gelopen. Op het moment dat de kinderen binnen kwamen zaten er ongeveer twintig ouderen vol verwachting te wachten op de kinderen. Er werd door Laura vanuit Stichting Achtzaam een korte inleiding gegeven over de ‘Week voor Achtzaamheid’. Vervolgens nam een enthousiast meisje van de BSO het woord en vertelde dat ze mooie bakjes gemaakt hadden ‘zodat jullie je niet meer zo eenzaam voelen’. Na de opening deelden de kinderen de bakjes uit aan de ouderen. Daarna werd er een kopje koffie gedronken en kregen de kinderen een glaasje sap. Daarbij was er keuze uit drie verschillende soorten cake, gesponsord door Albert Heijn uit Epe.

Na de koffie en het lekkers werd er een quiz gespeeld. Bedacht en opgesteld door mevrouw G. van de Hel (vrijwilligers coördinator van de Boskamp) en geschikt voor jong en oud. Er kwamen vragen als; ‘welke producten geeft een koe ons?’ en ‘welke groenten groeien er momenteel in de groentetuin?’ Tijdens dit spel zag je momentjes van aandacht terugkomen en was er interactie tussen de kinderen en de ouderen. Men hielp elkaar. Je zag gezichten stralen. Iedereen genoot! De punten werden geteld en de winnaars bekendgemaakt. Er was een leuk prijsje te winnen. Als afsluiting werden er gezamenlijk nog een paar liedjes gezongen, waarbij het bekende ‘Berend Botje’ luidkeels werd meegezongen. Iedereen kijkt terug op een positieve en zeer geslaagde middag.

Fleur van den Horn

Fleur is binnen Achtzaam verantwoordelijk voor marketing & communicatie, social media en de verbindingen maken met investeerders, partners & sponsors. Haar grootste uitdaging is dan ook de samenleving weer achtzaam te maken. E: fleur@achtzaam.nl T: 06-57559650

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-