Week voor Achtzaamheid, Katwijk

Week voor Achtzaamheid, 27 juni 2017

In navolging op het succes van vorig jaar, heeft voor de tweede keer een groepje kinderen van KOK Kinderopvang uit Katwijk dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Marente De Wilbert . Bij De Wilbert aangekomen hebben de kinderen geholpen om de door Albert Heijn, Zeilmakersstraat uit Katwijk geschonken achtzaamheidjes en gesponsorde lekkernijen te verdelen over de karretjes, waarmee de grote pret direct al kon beginnen. Zelf hadden de kinderen ook nog mooie knutselwerkjes gemaakt die ze aan de bewoners konden uitdelen. Samen met hun leidster, twee medewerksters van Marente en de vrijwilligers van Achtzaam (oprichter Mirjam Paap en Tineke van der Waaij) hebben ze in het grote complex met hun waren doorkruist. De stoet heeft in totaal zes huiskamers aangedaan, waarin de senioren verbleven en heeft ook het terras en de bankjes buiten bij de ingang niet overgeslagen. Zo hebben zij in totaal bijna honderd ouderen kunnen verblijden met hun bezoek. De bewoners waren zichtbaar aangenaam verrast door dit spontane bezoek en hebben van de aandacht, het lekkers en de presentjes genoten.

De kinderen gaven na afloop aan dat ze dit een super cool uitje vonden. Het uitdelen en de blije reacties vonden ze het allerleukst. En toen ze voor hun vertrek zelf ook nog met achtzaamheidjes werden verrast was het geluk compleet. Met blijde snoetjes vertrokken de kinderen weer en na afloop vernamen we van diverse ouders dat ze hadden genoten van dit bezoek. Met dankbaarheid kijken we terug op deze leuke middag. Zeker het herhalen waard!
Vanmiddag staat er om 15:00 ook nog het optreden van de Zingende Koffiemeisjes op het programma bij Marente de Wilbert in Katwijk.

Fleur van den Horn

Fleur is binnen Achtzaam verantwoordelijk voor marketing & communicatie, social media en de verbindingen maken met investeerders, partners & sponsors. Haar grootste uitdaging is dan ook de samenleving weer achtzaam te maken. E: fleur@achtzaam.nl T: 06-57559650

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-