Week voor Achtzaamheid, Noordwijk

Donderdag, 29 juni 2017

In navolging op het succes van vorig jaar, heeft Stichting Achtzaam voor de tweede keer een optreden gearrangeerd van De Zingende Koffiemeisjes voor de bewoners van Groot Hoogwaak in Noordwijk. Voorafgaand aan dit optreden kwamen de kinderen van groep 6/7 van basisschool Wakersduin de senioren een bezoekje brengen. Ze hadden een mand bij zich met zelfgemaakte bloemetjes om aan de bewoners uit te delen. Samen met een medewerkster van Groot Hoogwaak ging een groepje kinderen langs de senioren die niet bij het optreden aanwezig konden zijn, om ook hen even een moment van aandacht en een zelfgemaakt ‘achtzaamheidje’ te schenken. De overige kinderen hebben onder het toeziend oog van de schooldirecteur en hun lerares achtzaamheidjes uitgedeeld onder de aanwezigen in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Ook hier was de chemie tussen jong en oud weer duidelijk zicht- en voelbaar, met vele blije gezichten als gevolg. 

Er bestond overigens reeds een warme band tussen de school en het woonzorgcentrum, want rond de Kerst gaan er altijd kinderen zingen voor de bewoners en bovendien hebben zij de opbrengst van hun pannenkoekenverkoop tijdens de burendag van 2017 aan onze stichting geschonken. Daarvoor zijn we ze nog altijd dankbaar! Directeur Leo gaf aan dat door de deelname aan deze activiteit de band nog meer is versterkt en dus zal er zeker een vervolg aan gegeven worden. Dat is iets waar wij blij van worden.

Toen de Zingende Koffiemeisjes de eerste tonen hadden ingezet, gingen de kinderen rond met de lekkernijen, gesponsord door Albert Heijn Noordwijk, voor bij de koffie, wat men zich goed liet smaken. De kinderen zelf werden ook niet overgeslagen. Zij ontvingen naast het lekkers namelijk ook nog een presentje én het glow-in-the-dark Achtzaam armbandje. De foto’s geven aan hoe blij ze hier mee waren en daarmee heeft Stichting Achtzaam weer een groep jonge ambassadeurs geworven. 
Jong en oud zong mee met de liedjes, er werd een polonaise ingezet, maar ook gevoelige liedjes kwamen voorbij en zo werd de middag weer een waar feestje! Ook wij, de oprichtsters van Stichting Achtzaam Fleur en Mirjam, waren hier aanwezig en wij hebben opnieuw in dankbaarheid genoten van deze mooie activiteit. Het was een geweldige afsluiting van een heerlijke week, die in het teken stond van achtzaamheid. Aandacht voor elkaar, precies zoals we bedacht hadden toen we aan dit avontuur begonnen.

Aanvankelijk zou ook Hart van Nederland aanwezig zijn om een reportage te maken, maar dit werd helaas geannuleerd. Hopelijk kunnen ze er tijdens een van onze volgende activiteiten wel bij zijn, om verslag te maken en eveneens andere scholen en kinderdagverblijven etc. van harte te helpen aanmoedigen om regelmatig met kinderen een bezoekje te brengen aan senioren in de wijk. De reactie van de kinderen was:  “Dit was echt super leuk!” En van de ouderen was een veel gehoorde reactie dat ze hadden genoten. Wat wil een mens nog meer?

Mirjam Paap

Mirjam Paap is binnen Achtzaam o.a. verantwoordelijk voor woordvoering, HR, fondsenwerving & subsidies en fiscale & juridische aspecten. E: mirjam@achtzaam.nl T: 06-51041009

“Door slimme verbanden te leggen, ontstaat er een beweging die bewust wordt van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een achtzame samenleving. Wij gooien de steen in de vijver en zetten daarmee  anderen aan om met ons de eenzaamheid aan te pakken.”

Fleur van den Horn

Logo Slider

+100%-